Ambasadorul Kazahstanului, la Ploiesti: doreste colaborari economice cu Romania

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și viceprimarul Daniel Nicodim, au primit luni, 11 octombrie 2021, la sediul Primăriei municipiului Ploiești, vizita delegației Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

Evenimentul a fost onorat de Excelența Sa, domnul ambasador Nurbakh Rustemov, care a fost prezent la Ploiești alături de o echipă formată din domnul Nurlan Abdaliyev – Consilier şi domnul Serzhan Shagatayev – Secretar I.

Aflați pentru întâia oară la sediul municipalității ploieștene, membrii delegației Ambasadei Republicii Kazahstan și-au manifestat dorința de a consolida, în continuare, relațiile de prietenie și cooperare statornicite, deja, între România și Republica Kazahstan, precum și de a găsi, împreună, oportunități de afaceri, reciproc avantajoase.

Republica Kazahstan este cel mare producător de petrol din Asia Centrală și unul dintre cei mai mari din lume, dispunând, de asemenea, de importante resurse de gaze naturale, cărbune, cupru etc., actuala conducere a țării promovând acordurile bilaterale de investiții cu alte țări, îmbunătățind hotărâtor climatul de afaceri.

Membrii delegației Republicii Kazahstan au apreciat parteneriatele stabilite, în timp, cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, precum și cu Camera de Comerț și Industrie Prahova. De asemenea, a fost discutată posibilitatea stabilirii, în viitor, a unui acord de înfrățire între municipiul Ploiești și un oraș din Republica Kazahstan.