Solutii europene pentru dezvoltarea Sectorului 4 si a zonei de sud a Capitalei

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a participat, zilele trecute, la o ceremonie găzduită la Lyon, în  Franța, în vederea implementării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucureștiului. Edilul a discutat atât despre proiectele smart city realizate în comunitatea pe care o reprezintă, cât și despre cele din metropola franceză, cum ar fi smart-city, smart-living sau smart-environment.

Ca membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor, cea mai legitimă reprezentare a cetățenilor din toate regiunile din Uniunea Europeană, primarul Sectorului 4 a susținut ca astfel de dialoguri sunt extrem de importante atât pentru comunitățile române, cât și pentri cele franceze. Totodată, în cadrul ceremoniei la care a participat la Lyon, edilul Sectorului 4 a discutat cu doamna Anne Hidalgo, primarul capitalei Franței, declarându-se onorat și totodată bucuros că are o oportunitate extraordinară de a deschide pentru Sectorul 4 al Micului Paris noi perspective de dezvoltare.

„La nivelul Primăriei Sectorul 4, suntem deschiși în a implementa soluțiile eficiente pe care conducerea metropolei franceze le-a aplicat cu succes pentru a ține pasul cu noile tendințe în domenii precum smart-city, smart-living sau smart-environment. Conceptele europene dezvoltate la Paris au reușit să reducă semnificativ numărul mașinilor din oraș, să transforme mai multe artere de circulație în zone pietonale si totodată să sporească suprafața spațiilor verzi din cartierele orașului”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

În deplasarea pe care a avut-o în Franța, edilul l-a întâlnit, la o ceremonie unde au participat mai mulți membrii ai Comitetului European al Regiunilor, cea mai legitimă reprezentare a cetățenilor din toate regiunile din Uniunea Europeană, pe Grégory Doucet, primarul orașului Lyon, căruia i-a propus o vizită în Sectorul 4, pentru a-i putea prezenta proiectele smart city implementate deja la nivelul comunității al cărei primar este.

„Este un om cu o energie extraordinară și cu o dragoste imensă față de orașul pe care îl administrează. Am discutat despre proiectele comunității noastre din domeniul smart-city, iar dumnealui mi-a oferit câteva sfaturi legate de modul în care conceptele europene precum green-city sau smart-mobility trebuie implementate pentru a fi eficiente. Întrucât amândoi am simțit că timpul nu a fost destul și că mai avem multe lucruri de discutat, l-am invitat să viziteze Sectorul 4 și vă anunț cu bucurie că a acceptat. Zilele următoare vom stabili detaliile și vom pregăti vizita acestuia în comunitatea noastră”, a mărturisit primarul Sectorului 4.