Transformă terasa locuinței într-un cadru ideal pentru momentele petrecute alături de cei dragi

Terasa casei poate deveni locul tău preferat mai ales dacă lucrezi de acasă sau îți petreci mult timp în spații închise. Pe lângă elementele decorative și plantele care te relaxează, pavajele realizate cu materiale de calitate sunt foarte importante deoarece pot scoate în evidență spațiul într-un mod plăcut.

Dacă optezi pentru dale de beton, de exemplu, trebuie să știi că acestea sunt versatile și durabile, se instalează ușor, și te pot ajuta să creezi design-uri personalizate.

În haosul urban în care trăim, terasa casei poate fi refugiul necesar echilibrului interior.

Pentru terasele exterioare descoperite, trebuie să decizi dacă îți dorești să creezi un loc luminos, în care să te bucuri mereu de soare, sau un spațiu mai întunecat care să ofere senzația de intimitate.

Ține cont că o terasă descoperită nu înseamnă neapărat că poți profita de ea doar când e vreme frumoasă. Poți opta pentru un sistem de închidere sau un acoperiș retractabil pentru momentele în care condițiile meteo nu sunt favorabile.

Fie că ești atras de atmosfera rustică și călduroasă, de eleganța regală, de simplitatea nordică sau de farmecul iberic, există opțiuni pentru fiecare gust și preferință. În acest articol, vom descoperi modul în care amenajarea contribuie la definirea esteticii terasei.

Stilul carpatin

Stilul de amenajare carpatin înseamnă o atmosferă rustică ce ne transpune în vremea copilăriei și prin care putem rememora senzațiile din acea perioadă. Se concentrează pe o căldură nostalgică, conturând un refugiu pitoresc și un loc primitor.

Dacă natura e locul în care te regăsești și recapeți energie, poate ar fi bine să aduci o parte din ea pe terasa ta. De asemenea, o poți decora și cu accesorii artizanale sau inspirate din folclor și cu pavele care imită piatra.

Stilul iberic

Stilul de amenajare iberic ne duce cu gândul la exotic, la vacanță, mare și plajă. Înseamnă culori vii, nuanțe calde, dar și tonuri pământii, cum ar fi albastru mediteranean, verde olive, ocru și auriu, inspirate din arhitectura, istoria și cultura specifice Peninsulei Iberice.

Adaugă niște lavandă și iasomie în ghivece de ceramică pentru a intra și mai mult în atmosfera iberică. Și nu uita să completezi cu dale colorate sau mozaic care să contrasteze cu niște accesorii, de exemplu, niște perne în tonuri de turcoaz sau albastru.

Stilul scandinav

Toți am auzit de conceptul danez hygge, care înseamnă bunăstare și armonie. Stilul nordic se bazează întocmai pe ideea de liniște, confort, stare de bine și lumină naturală. Iar în organizarea locuinței, se definește printr-un număr redus de piese de mobilier, cu linii simple, fără multe detalii ornamentale, nuanțe deschise și neutre de alb, gri și bej, dar mai ales simplitate.

Dar nu uita de varietățile de verde, pentru că plantele sunt elementele care nu pot lipsi dintr-un astfel de design, punându-se accentul pe conectare cu natura. Poți integra și țesături din materiale naturale, mai ales pentru zilele mai răcoroase pe care vrei să le petreci în aer liber. Nu în ultimul rând, decide-te asupra unor pavele cu texturi simple și culori naturale, care să se potrivească cu minimalismul și funcționalitatea stilului.

Stilul regal

Această estetică presupune alegerea unor culorii puternice cum ar fi auriul, argintiul, roșul sau verdele smarald, remarcându-se prin clasicism eleganță. Diferă în funcție de perioadă, regiune și influențe culturale, așa că poți alege ceea ce te reprezintă.

Detaliile arhitecturale inspiră lux și rafinament, mobilierul fiind impunător, cu piese de dimensiuni mari, cu detalii sculptate și ornamente conturate perfect. Mesele și scaunele cu picioare curbate și imprimeurile florale completează aerul boem.

Înainte de a lua o decizie în ceea ce privește pavajul, ia în considerare și nivelul de mentenanță pe care trebuie să îl asiguri. Poți opta pentru pavele beton care sunt durabile și ușor de întreținut. Iar partea bună e că există și variante antiderapante care îți facilitează deplasarea pe terasă, indiferent de anotimp și vreme.